Het beste fitness schema voor jou

fitness schema

Iedereen heeft er moeite mee het beste fitness schema vinden voor je zelf. Moet je nou zwaar of licht trainen? hoe veel tijd moet er tussen een sport dag zitten? Moet ik veel of weinig cardio doen? Dat zijn een paar vragen die mensen veel hebben bij het maken van hun eigen fitness schema. we gaan je hier helpen met het starten van het begrijpen hoe je een goed fitness schema in elkaar zet. en dat jij zo snel mogelijk kunt starten met sporten!

opbouwen van je fitness schema 

Wat ik net al zij dat iedereen anders is en dat je daar door ook allemaal anders moet trainen. Als beginner zou ik je aanraden om niet te zwaar te trainen. Dus niet te veel trainen. En niet gelijk naar de grootste gewichten grijpen. Je moet eerst alle spieren wakker te maken en er voor zorgen dat je geen blessures op kan lopen. als je begint met zwaar trainen kun je er binnen de kortste keren uitleggen voor een maand.

begin ook met de apparaten die zullen je helpen aan te voelen wat voor spiergroepen je hebt en hoe je ze traint. zo kun je zelf aan voelen als je zwaarder of Ligter wilt trainen. de eerste maand is alleen maar proberen en oefenen hoe het moet.

je kunt daar mee er achter komen wat je in je schema wilt en wat je liever niet doet. als je eenmaal een beetje gevoel er voor hebt na 2 a 3 weken. dan is het verstandig om te gaan starten met het kijken naar de losse gewichten en de benchpress en zo voort. zorg er voor dat jouw kennis over fitness oefeningen vergroot. en leer veel nieuwe fitness oefening aan. want met de losse gewichten kun je veel meer fitness oefenen mee dan je denkt. uiteindelijk weet je na 2 a 3 maanden wat voor schema voor jou werkt. en je zult na de 3 a 4 maanden de eerste resultaten zien dus niet opgeven!!!

fitness schema push and pull 

het wel bekende push and pull schema gaat over dat je bepaalde oefening doet op één dag. bijvoorbeeld dat als je je borst traint dat je vooral bezig bent met het wegdrukken van gewichten zoals een benchpress oefening. je combineert dat dan met je schouder oefeningen en met tricep oefeningen. je gebruikt met elke oefening meer spieren dan alleen die je wilt trainen. je bent steeds dezelfde spieren aan het actieveren. en dat is de bedoeling voor als je je spieren wilt laten groeien.

 hetzelfde werkt het op de pull dag. dan doe je alle rug en biceps oefeningen. je bent dan weer bezig met dezelfde spieren aan het actieveren. en dan heb je de laatste spiergroep die je niet mag vergeten en dat zijn de benen. je doet het dus maar 3 dagen in de week. wat dus super tof is want dat zorgt ervoor dat je genoeg tijd overhoud voor andere dingen.

vraag de medewerkers van je sportschool om te helpen met het maken van een fitness schema 

op de meest sportscholen hebben ze studenten of oud sporters rondlopen. mensen die het op school leren en Mensen die het hun hele leven gedaan hebben. vraag hun om hulp bij het maken van een fitness schema. ze helpen je dan heel erg op weg naar een goed schema die bij jouw past. en meestal vinden ze het ook nog eens superleuk dat je het vraagt. de meesten vinden het leuk om hun Kennis over sporten met jou te delen. 

hoe haal je het meeste uit je fitness schema

je kunt een goed fitness schema hebben maar de uitvoering is ook heel belangrijk. vooral in het begin ben je druk bezig in de sportschool, maar je weet niet of je nou genoeg herhalingen doet of dat je het anders zou moeten doen. we gaan je hier uitleggen wat voor ons het beste werkte in de sportschool. hier hebben we drie technieken die je nu kunt gaan gebruiken.

1.

drie sets van 10 afbouwen. wat de bedoeling is dat je steeds na elke set je gewichten verlaagt. en zo het makkelijker maakt om je fitness oefeningen te doen. dit is een perfecte manier om mee te starten en helpt je met het aanvoelen welke spiergroepen je aan het trainen bent.

2.

drie sets van 10 verhogen. in plaats van na elke set een gewicht er af te halen. elke keer een klein beetje erbij te doen. probeer niet te hoog te starten en pak wat lichtere gewichten. dat je bij je laatste set nog wel 10 herhalingen kun doen. deze techniek zorgt er voor dat je gaat starten met zwaardere gewichten te gebruiken.

3.

12/10/8/6   deze techniek wordt vaak gebruikt en is heel efficiënt. je start met je normale gewicht wat je aan kunt maar niet waar je van omvalt. daarna blijf je dat gewicht aan houden tot je klaar bent met de 3de set. dan doe je de laatste set met een hoger gewicht. dit zorgt er voor dat je snel hogere gewichten kunt gaan gebruiken en het sloopt je spieren het beste. maar als je hier mee start dan kan je snel blessures oplopen. probeer daar voor uit te kijken want dan is het snel klaar met fitnessen.

we hopen dat je hier genoeg aan hebt om te kunnen starten met je fitness doelen te bereiken. veel succes met het sporten!