Een stok achter de deur met een personal trainer

Er is een reden waarom filmsterren en financiële zakenlui personal trainers gebruiken: De voordelen van het werken met een personal trainer is een van de snelste, gemakkelijkste, meest succesvolle manieren om je gezondheid en conditie te verbeteren. In feite zijn de voordelen van personal training zo effectief gebleken dat ze zich tot ver buiten het rijk der rijken en beroemden verspreid hebben. Vandaag de dag worden personal trainers gebruikt door mensen van alle fitness-, leeftijds- en economische niveaus – en van over de hele wereld – om te helpen veranderingen in hun levensstijl aan te brengen die mensen zelf niet zouden kunnen bereiken. Hoe weet je of het inschakelen van een personal trainer de juiste keuze voor je is? Overweeg de volgende dingen die een personal trainer kan doen:

– Je algehele conditie verbeteren. Uit enquêtes blijkt dat de voornaamste reden waarom mensen een personal trainer inhuren is dat ze professionele hulp krijgen om de cardiovasculaire gezondheid, kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, houding, evenwicht en coördinatie te verbeteren. Een personal trainer houdt je vorderingen in de gaten en stelt je programma gaandeweg bij en helpt je zo om plateaus te overwinnen.

– Bereik of behoud een gezond gewicht. Vermindering van lichaamsvet, gewichtsvermindering of – beheersing, lichaamsvorming en -versteviging kunnen allemaal bereikt worden met behulp van een gekwalificeerde personal trainer, die je kan helpen realistische doelen te stellen en veilige strategieën uit te stippelen, terwijl hij je de aanmoediging geeft die je nodig hebt.

Uitgelicht: Tarieven personal training

– Leer je eraan te houden. Vasthouden aan goedbedoelde plannen is een van de grootste uitdagingen waarmee sporters te maken krijgen. Gekwalificeerde personal trainers kunnen je motiveren om een levensstijl te ontwikkelen die gezondheid en activiteit hoog in het vaandel heeft staan. Een personal trainer kan je helpen bij het brainstormen over manieren om je grootste obstakels voor lichaamsbeweging te overwinnen.

– Richt je op je unieke gezondheidsproblemen. Uit enquêtes blijkt dat 50 procent van de cliënten van personal trainers speciale medische behoeften hebben, zoals artritis, diabetes of zwaarlijvigheid. Een personal trainer kan je helpen bij deze of andere problemen, waaronder lage rugpijn, revalidatie na een blessure en pre/postnatale training. Je personal trainer kan met je arts, fysiotherapeut of andere zorgverlener samenwerken om een veilig, efficiënt programma te plannen dat je herstel versnelt of je in staat stelt je gezondheidsdoelen te bereiken.

– Vind de juiste manier om te trainen. Je leert de juiste manier om apparatuur te gebruiken, en de juiste vorm en techniek voor cardiovasculair werk en training met vrije gewichten.

– Verspil geen tijd meer. Behaal maximale resultaten in minimale tijd met een programma dat speciaal voor jou ontworpen is. Trainingen die je sterke punten gebruiken en je zwakke punten verbeteren zijn efficiënt en effectief.

Tip: Personal trainer Personal coach

– Leer nieuwe vaardigheden. Wil je je tennisspel verbeteren, leren skiën, in-line skater worden, golfen als een pro, je basketbalspel in het weekend verbeteren of je klaarstomen voor een avontuurlijke vakantie in de wildernis? Een geïndividualiseerd programma kan je algehele conditie verbeteren en de specifieke vaardigheden ontwikkelen die je nodig hebt.

– Verbeter je geest, lichaam en geest. Een personal trainer kan fungeren als een deur naar nieuwe persoonlijke groei ervaringen. Veel personal trainers bieden geest-lichaam activiteiten aan, zoals yoga of tai chi sessies. Je personal trainer kan je helpen nieuwe inzichten over jezelf te ontdekken of mogelijkheden te vinden waarvan je niet wist dat je ze had.

– Profiteer van het buddysysteem. Wat is er beter dan een verbintenis aan te gaan om regelmatig met iemand af te spreken die je individuele aandacht en steun geeft?

Neem de leiding over je programma, en doe het op jouw manier. Met de juiste personal trainer kun je het oefenprogramma vinden dat voor jou het beste werkt. Voel je je meer op je gemak bij een veeleisend programma of bij een mildere aanpak? Wil je thuis of op je werk trainen, in een fitnessclub of in de accommodatie van een personal trainer? Hoeveel keer per week of per maand wil je met je personal trainer afspreken, en hoe lang? Door zorgvuldig een personal trainer te kiezen kun je de soort begeleiding kiezen waar je baat bij hebt. Je kunt op jouw manier fit en gezond worden en de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid nemen.