Beginnen met wandelen? Maak gebruik van deze 5 tips!

Wandelen is een makkelijke en leuke manier om een omgeving te ontdekken, gezond te blijven en even tot rust te komen. Wij weten uit ervaring dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om elke dag een wandeling te maken. Daarom geven we in deze blog een aantal tips die ervoor zorgen dat jij gemotiveerd raakt en begint met wandelen! Voor een korte wandeling in het park of door de wijk heb je natuurlijk niet veel nodig, maar wanneer je besluit om er langer op uit te gaan is het toch handig om voorbereid op pad te gaan. Lees snel verder. 

Wandeluitrusting 

Om te beginnen is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Denk hierbij aan een nieuwe en goede outfit met een goed paar outdoor wandelschoenen. Zorg ervoor dat deze goed passen. Als je eenmaal in een goede wandeluitrusting hebt geïnvesteerd, is het natuurlijk erg zonde om deze maar in de kast te laten liggen. Extra motivatie dus om te beginnen met wandelen! 

Bouw langzaam op 

Ga je beginnen met wandelen? Dan is het ontzettend belangrijk om langzaam op te bouwen. Probeer bijvoorbeeld niet in één keer 10 kilometer te wandelen, maar start met een paar keer een half uur per week. Bouw dit rustig op door er wekelijks een kwartier aan toe te voegen. Op deze manier voel je goed aan wat je lichaam aan kan. Het is noodzakelijk dat je op tijd begint met trainen, omdat je dus best wel wat tijd nodig hebt om je conditie op te bouwen. Maak er dus gewoon een gewoonte van, en geen verplichting! 

Maak duidelijke afspraken 

Maak duidelijke afspraken met jezelf over wanneer je gaat wandelen. Houd het niet te vrijblijvend, want je gaat niet altijd zin hebben. Zoek bijvoorbeeld een wandelmaatje en spreek vaste dagen af. Het kan ook helpen om met een schema te werken. Dit geeft houvast en motiveert om te gaan. Probeer het maar eens uit. Je zult al heel gauw merken dat je vooruitgang boekt. 

Gewoon doen. 

Start gewoon. Dat is juist het mooie van wandelen. Je kunt het namelijk altijd en overal doen. Stap je voordeur uit en maak een rondje door de wijk. Je hoeft echt niet te wachten op openingstijden en hoeft ook geen ingewikkelde afspraken te maken. Stap de deur uit wanneer het jou uitkomt, want mocht je wandelmaatje niet mee willen, heb jij nog steeds geen geldige reden om niet te gaan. Zolang je gezond bent en op twee benen kunt staan, heb je geen geldige reden om niet te gaan wandelen! Dus, gewoon doen en begin met wandelen!