4 gezondheidstips die je sowieso toe moet passen in 2023

Wetenschappelijk onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat langdurig zitten of liggen slecht is voor onze gezondheid. Het komt voor dat we meer dan tien uur op een dag zitten. Op de bank voor de tv, wanneer je achter de computer zit of bijvoorbeeld tijdens het lezen, maar ook tijdens het autorijden of het zitten in een auto. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om op je gezondheid te letten. Je kunt hiervoor alle spullen vinden op Trailrunstore.com. Benieuwd naar de beste tips? Lees dan snel verder. 

Kijk naar de hoeveelheid beweging per dag

Heb je enig idee hoeveel je gedurende de dag beweegt? Je kunt het aantal stappen dat je zet bijhouden door een stappenteller of een app te gebruiken. Door bij te houden hoeveel stappen je zet en hoeveel je beweegt, is het makkelijker om te zien of je wel genoeg hebt bewogen op een dag of dat je er een tandje bij moet doen. 

Maximaliseer de effectiviteit van een tijd die al productief is

Je kunt van een wandeling een extra sportief moment maken door hem te combineren met het laatste telefoontje dat je moet plegen, het luisteren naar een luisterboek of bijvoorbeeld het oefenen van je presentatie. Of spreek af met dat ene maatje dat je lang niet vaak genoeg ziet. Daarnaast moet je, als je aan krachttraining doet, af en toe actieve pauzes inlassen. In plaats van op een bankje te zitten, zou je daarom een rondje over de baan kunnen lopen.

Negeer de lift

In plaats van de lift te gebruiken, kies je voor de trap wanneer die beschikbaar is. Gebruik ook liever de traditionele trap dan de roltrap, als dat mogelijk is. Door een trede over te slaan, kun je de bovenbenen en billen effectiever aanpakken.

Maak van meer lichaamsbeweging een sport

Maak er een gewoonte van om overal waar je komt manieren te zoeken om wat extra beweging te krijgen. En zie het als een spel om je meer te laten bewegen. Heeft je trein vertraging? In plaats van in de kou op het station rond te hangen, kun je een stukje gaan wandelen. Of test je uithoudingsvermogen door te kijken hoe lang je staand kunt fietsen. Er zijn genoeg dingen om die je kunt doen om nét iets meer te bewegen.