3 zelfmotiverende tips

Je hebt goede dagen en minder goede dagen. Een onbehaaglijk, onvoldaan gevoel is nooit fijn. Meestal duurt het maar een dag. Een nieuwe dag biedt nieuwe kansen. Maar zit je toch even in een dip, check dan deze 3 tips om jezelf weer op gang te helpen.

Nieuwe spullen waar je écht wat aan hebt

Geld maakt niet gelukkig en spullen trouwens ook niet. Je hoort mensen dat vaak zeggen. Maar als je echt plezier hebt van een product, dan draagt dat zeker bij aan een goed gevoel. Een simpel voorbeeld: stel je wilt wat gaan timmeren en het lukt niet, je koopt vervolgens een goede hamer en het timmeren lukt vervolgens wel. Dan is zo’n simpel product als een hamer ineens een echte blijmaker. Een laptop wordt ook vaak gekozen als blijmaker. Een HP spectre x360 bijvoorbeeld, een laptop die net even anders is. Er zijn dan weer nieuwe features te ontdekken en het feit dat deze aankoop je frustraties van je oude laptop wegneemt is toch onbetaalbaar?

Sporten geeft je geluksstofjes

Geluksstofjes klinkt misschien een beetje als iets uit een elfensprookje, maar een voldaan gevoel geeft sporten sowieso. Ben je al bekend met de term ‘runner’s high’? Door te sporten nemen neurotransmitters in je lichaam qua hoeveelheid toe, zoals dopamine en endorfine. Deze stofjes zorgen voor een goed gevoel en worden ook wel het beloningssysteem voor je hersenen genoemd. Jij wilt je hersenen toch ook belonen?

De grootste uitdaging is dan ook om jezelf van de bank af te krijgen. Hup, uit de negatieve vibe komen en iets gaan doen. Dat vind je partner of huisgenoot trouwens ook wel prettig, want die ruiken je humeur natuurlijk al van een kilometer afstand.

Doe iets samen

Ken je dat gevoel dat je wel wat wilt, maar je blijft cirkels in je eigen hoofd lopen en vervolgens is je vrije middag omgevlogen? Een onvoldaan gevoel als gevolg en morgen moet je gewoon weer aan het werk. Die vrije dag had je je toch anders voorgesteld. Door samen wat te doen voorkom je deze situatie. Een vriend of relatie is een goede stok achter de deur om van de bank af te komen. Ongeacht wat je gaat doen. Samen sporten is natuurlijk ideaal, maar een drankje op het terras is ook heerlijk. Alleen zijn is fijn, maar uiteindelijk zijn we toch ‘sociale dieren’ die elkaar nodig hebben. Niet voor niets heb je daarom liever een goede buur dan een verre vriend, toch?