Drie tips voor jouw thuiswerkplek

Thuiswerkplek

Tegenwoordig moet bijna iedereen vanuit huis werken. De een wat meer dan de ander, maar alsnog worden er heel wat uren vanuit huis gewerkt. De meeste kantoren hebben de ideale inrichting om in te werken, zoals een goede bureaustoel. Echter hebben de meeste thuiskantoren dit niet. Terwijl het van groot belang is voor het lichaam om vanuit een juiste houding te werken. In dit artikel geef ik drie tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor.

1. Kies een goede ruimte

Voordat je een thuiskantoor gaat inrichten, moet je bepalen in welke ruimte je gaat werken. Wanneer er een mogelijkheid is om in een aparte ruimte te werken adviseer ik je dit te doen. Een vaste werkplek geeft namelijk rust en focus. Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende licht binnenkomt. Daglicht geeft namelijk energie om productief aan de slag te gaan. Als er geen ruimte beschikbaar is met voldoende licht, is het ook mogelijk om LED verlichting te kopen. LED verlichting geeft net als de buitenlucht wit licht af. Waardoor dit hetzelfde effect geeft als de buitenlucht.

2. De juiste meubilair

Een van de belangrijkste tips voor een fijn thuiskantoor is het aanschaffen van het juiste meubilair. Het is niet aan te raden om aan de slag te gaan in de woonkamer aan een eetkamerstoel. Wanneer je lange dagen achter elkaar moet werken, is het verstandig om een ergonomische bureaustoel en/of een zit-sta werkplek aan te kopen. Een ergonomische stoel maakt het mogelijk om de stoel helemaal naar jouw lichaam aan te passen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de rugleuning te verstellen en om de hoogte te veranderen. Een zit-sta werkplek is erg handig om zittend en staand werk te combineren. Het is namelijk van belang om regelmatig van houding te veranderen voor een betere doorbloeding in het lichaam.

3. Kies voor planten in je thuiskantoor

Naast het feit dat planten een mooie uitstraling geven aan de inrichting van een thuiskantoor, heeft het ook een functionele meerwaarde. Planten zorgen er namelijk voor dat je productiever bent. Een plant geeft zuurstof af en dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt sterk verminderd door de verwarming of door stoffen uit elektrische apparatuur. Door gebruik te maken van planten voorkom je mogelijk hoofdpijn, vermoeidheid en het zorgt voor een betere concentratie. Enorm handig als je een hele werkdag vanuit huis moet werken.