Drie leuke activiteiten tijdens de lockdown

Leuke activiteiten tijdens de lockdown

Bijna iedereen is blij dat 2020 achter de rug is, maar nu blijkt dat we te maken hebben met een nog zwaardere lockdown. We hebben nu onder andere ook te maken met een avondklok. Sommige mensen vinden het moeilijk om dit te accepteren. Toch is het belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten en leuke dingen te gaan doen. Er zijn nog genoeg leuke activiteiten om te doen. Waarschijnlijk zijn dit niet de activiteiten die bovenaan het wensenlijstje staan, maar denk eraan dat in de toekomst alles weer mogelijk is. In dit artikel geef ik drie leuke activiteiten die je kunt doen tijdens de lockdown. 

Spelletjes spelen

Tijdens de lockdown verlangen de meeste mensen voornamelijk naar social contact met familie of vrienden. Een leuk alternatief is om spelletjes te spelen met het gezin. Je zult merken dat spelletjes een goede toevoeging zijn op het creëren van sociaal contact. Helaas is het niet mogelijk om met vrienden thuis deze spelletjes te spelen, maar tegenwoordig zijn er ook allerlei mogelijkheden om online spelletjes te spelen. Zo is het mogelijk om met vrienden te gamen, maar ook om bijvoorbeeld mens erger je niet online te spelen. 

Lunchen

Vanwege de avondklok is het niet mogelijk om in de avond op bezoek te gaan bij vrienden of familie. Daarnaast mag er ook maar een persoon op een dag op visite komen. Het zijn lastige en vervelende omstandigheden. Om de periode zo goed mogelijk door te komen, is het een leuk idee om in het weekend samen met iemand te lunchen. Het is mogelijk om zelf lekkere gerechten te maken. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel websites met allerlei lunch tips geven, maar het biedt ook de mogelijkheid om de horeca te ondersteunen door de lunch te bestellen bij jouw favoriete restaurant. 

Bewegen

Ondanks dat we in deze periode zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is het wel mogelijk om naar buiten te gaan. Probeer ook gebruik te maken van deze mogelijkheid. Ga bijvoorbeeld buiten hardlopen of een rondje wandelen. Het helpt namelijk om even een frisse neus te halen. Wandelen klinkt niet als de gezelligste bezigheid, maar luister ondertussen naar een podcast of loop met een vriend of vriendin. Zo kom je toch nog een beetje aan sociaal contact in deze moeilijke tijd. In het weekend zou je ook naar het strand kunnen gaan of een boswandeling kunnen maken.