Wat stopt Max Verstappen om wereldkampioen te worden?

max verstappen

Zet het bier koud en het frituurvet aan want het 2020 formule 1 seizoen is sinds kort weer van start gegaan! Dit jaar gaan we weer een jaar vol sensatie zien. De pink Mercedes (racingpoint), Ferrari met een illegale motor en Lando Norris zijn eerste podium. De start van dit seizoen zit vol met actie. Max verstappen die altijd voor het podium gaat en zelf races wint. Toch zijn we benieuwd of er nog kansen zijn dat hij de koppositie van Lewis Hamilton over te nemen. Kan dat überhaupt wel?  

Max heeft nog 8 weken de tijd om alles te laten zien wat hij kan. Toch staat hij 3de in de driver ranking en met alleen de twee Mercedes coureurs. Lewis Hamilton staat eerste met een redelijke voorsprong op Max Verstappen. Het is dus lastig om voor hem dit jaar wereldkampioen te worden. 

Max Verstappen tegen Mercedes  

We zien vaak dat Max onder de twee Mercedes coureurs eindigt. De afgelopen jaren is Mercedes een zeer dominant team in de formule 1.  De Mercedes coureur Lewis Hamilton is een van de beste en gaat zelfs records verbreken van de legendarische Michael Schumacher. Voor onze geliefde Redbull coureur is het lastig om daartegen te toppen. Hij zit maar een paar punten achter de 2de plek. Maar we blijven hopen op een dominant seizoen van Verstappen. 

Heeft Redbull wel de beste auto voor Max Verstappen?   

Redbull heeft dit seizoen een van de beste auto’s gemaakt en daar is geen twijfel over mogelijk. Maar toch hebben ze moeite om boven de topteams te komen. De nieuwe Hondamotor die ze gebruiken blijkt dit seizoen niet zo betrouwbaar te zijn als ze hadden gehoopt. Max heeft al twee races geen punten kunnen behalen omdat de motor het opgaf. Dat geeft de Nederlandse coureur veel problemen want zijn rivalen kunnen daardoor een groot gat rijden in de driver kampioenschappen.  

Het komende jaar (2021) heeft Max een grote kans. Er zijn nieuwe regels gekomen zodat er minder verschil tussen de teams zit en dat het midfield nog spannender wordt. De grote nieuwe regel is dat er een budget komt voor wat een heel team mag uitgeven. Dus een team zoals Ferrari en Mercedes die een megabudget hebben moeten dat nu heel erg verkleinen en de kleinere teams kunnen nu meer om de punten gaan spelen. Dat heeft voordelen voor Max want dat betekent dat zijn rivalen nu minder geld hebben om een sterke auto te bouwen. En hij meer kans krijgt om wereldkampioen te worden.