De leukste festivals van Nederland waar je bij moet zijn

Festivals Nederland

Het is jammer dat er ook dit jaar nog geen festivals georganiseerd mogen worden in verband met de corona-crisis. We moeten nog even geduld hebben met z’n alle. Zodra het weer kan, halen we alles tien keer zo hard in. Om je alvast een beetje warm te maken, hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste festivals van Nederland. Zo kan je deze periode alvast een beetje oriënteren welke je wilt gaan bezoeken zodra het weer kan. We nemen een paar van die festivals even door en lichten ze kort toe. 

Lowlands

Als je een festivalliefhebber bent, heb je vast wel eens eerder gehoord van Lowlands. Lowlands is uniek omdat er alleen kaartjes met campingkaarten te koop zijn. Iedereen overnacht dus op de Lowlands camping wat voor een unieke sfeer zorgt. Het maximum aantal bezoekers is daarom ook 60 duizend. Dit zorgt echter wel voor een extra speciale belevenis. De vorige editie was daarom ook binnen 5 uur uitverkocht. Daarnaast is Lowlands ideaal voor alle leeftijden omdat de genres zeer breed zijn. Zowel Rock bands, hiphop artiesten en house DJ’s blazen ieder jaar het dak er af. Het festival duurt in totaal 3 dagen en is te bewonderen in Biddinghuizen bij Lelystad. 

Mysteryland

Ook Mysteryland is een driedaags festival en trekt ongeveer 100 duizend bezoekers. Dit festival is de bewonderen op het Floriadeterrein in Amsterdam. Het beschikt over 22 stages met een zeer breed muziekaanbod. Binnen die dagen treden er meer dan 300 artiesten op. Voor iedereen zit er dus op elk moment wel iets leuks tussen. Verveling op Mysteryland is onmogelijk. Mysteryland heeft ook een camping. Op deze camping gaat het feest lekker door aangezien deze een eigen line-up heeft. Verder beschikt het festival over unieke kunstwerken, spirituele ceremonies en eetgelegenheden. Het is dé plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse druk en stress. 

De Zwarte Cross

De Zwarte Cross kan uiteraard niet in het rijtje ontbreken. Dit is het allergrootste festival dat georganiseerd wordt in Nederland. Hier komen ieder jaar maar liefst 220 duizend bezoekers op af vanuit heel Nederland. De Zwarte Cross is uniek omdat het meer is dan alleen een unieke muziekervaring. Dit festival staat namelijk bekend om de motorcross sport. Naast de vele artiesten en muziekgenres geniet je van de stoerste motorcross stunts. Een unieke ervaring die alleen de beleven in ‘De Achterhoek’. Het festival bestaat al sinds 1997 en duurt in totaal 4 dagen. Tot slot beschikt het over een camping zodat je er weer vroeg bij kan zijn en niks mist.