Hoe kan je kinderen vermaken?

Vandaag heb je een drukke middag voor de boeg. Je hebt jezelf opgeofferd om op je nichtjes en neefjes te passen. Dat zijn niet twee maar vijf kindjes waar je op zal moeten letten. Naast je taak van oppassen moet je ze natuurlijk ook bezig kunnen houden! Een paar ideeën die je kan toepassen om de kinderen bezig te houden vind je hieronder!

Speelkleed

Wat dacht je van een groot speelkleed op de grond? De kinderen kunnen zichzelf hier uren mee vermaken zolang er genoeg speelgoed in de buurt is! Je kan een zacht kleedje aanschaffen waar de kinderen op kunnen zitten om bijvoorbeeld bordspelletjes op te spelen. Je kan er ook voor kiezen om een speelkleed te halen waar de kinderen daadwerkelijk mee kunnen spelen. Neem als voorbeeld het speelkleed van ‘s-Hertogenbosch. Hier vind je wegen op maar ook bezienswaardigheden. Kinderen kunnen met autootjes en poppetjes over de wegen heen lopen en ontdekken wat er op het kleed te vinden is!

Spelletjes

Een basic optie die altijd goed is is het spelen van spelletjes. Spelletjes kunnen kinderen uren maar dan ook letterlijk uren bezighouden. Er zijn zoveel soorten spelletjes dat er altijd wel een spelletje is die de kinderen gezamenlijk leuk vinden. Je kan gaan voor de ouderwetse bordspelletjes of spelletjes die wat meer activiteit van de kinderen vereisten! Denk hierbij aan spelletjes die buiten gespeeld kunnen worden, tikkertje, verstoppertje etc.

Film

Ga met de kinderen samen lekker eruit naar de bioscoop. Kijk van te voren of er een leuke film draait en bereid je voor op een excursie met de kinderen. Als je naar de bioscoop gaan niet ziet zitten kan je in huis ook een thuisbioscoop in elkaar zetten met de kinderen. Bak wat snacks en koekjes samen met de kinderen om vervolgens smikkelend te genieten van een film samen! 

Knutselen

Ga langs wat winkels en koop genoeg lijm, papier, frutsels en wat medailles in om de kinderen de halve middag aan het werk te zetten! Organiseer een wedstrijd en geef alle kinderen de opdracht om iets moois te maken. De winnaars krijgen een medaille wat ervoor zorgt dat de kinderen nog meer hun best gaan doen om iets moois in elkaar te zetten. Laat de creativiteit van de kinderen maar eens op hol slaan, help ze waar ze niet uitkomen en maak er een leuke middag van!