De beste tips voor mensen met een hoortoestel

tips voor mensen met een hoortoestel

Heb je net een nieuw hoortoestel gekregen of overweeg je om een proef met hoortoestellen te gaan starten? Dan is dit artikel echt iets voor jou! We hebben belangrijke tips namelijk voor je op een rijtje gezet zodat je optimaal gebruik kunt maken van het hoortoestel. Van de batterijen tot aan tips voor het hoortoestel zelf. Mocht je na dit artikel toch nog specifieke vragen hebben, dan kun je het beste contact opnemen met een audicien. Zij kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Tips voor de batterijen

Er zijn allerlei soorten hoorbatterijen verkrijgbaar en daarom is het goed om eerst te kijken welk type je nodig hebt voor jouw hoortoestel. Het is natuurlijk vervelend als je batterijen hebt gekocht en deze blijken niet te passen omdat ze een ander formaat hebben. Maar welk type heb je eigenlijk nodig?

Het type batterij

Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten wanneer je batterijen aanschaft. Je kunt niet zomaar een batterij kopen, je moet altijd zorgen dat de batterij het juiste formaat heeft. Er zijn namelijk allerlei soorten hoorbatterijen verkrijgbaar die met een bepaalde kleurcode worden aangegeven. De 312 batterij is bijvoorbeeld de bekendste in zijn soort. Deze kleine ronde batterij is bruin van kleur en komt overeen met de code PR41. Doordat er zoveel verschillende typen batterijen zijn is het belangrijk dat je eerst goed kijkt welk type je nodig hebt.

Het merk

Uiteraard zijn er allerlei soorten merken die hoorbatterijen verkopen. Persoonlijk zijn wij groot fan van de Rayovac Extra Advanced 312. Dit zijn batterijen met de kleurcode 312 en zijn dus bruin van kleur. Het voordeel van deze batterijen is dat ze niet kunnen oxideren en ze hebben een uitstekende levensduur. Hierdoor hoef je niet snel de batterijen weer te vervangen. Welk merk uiteindelijk het beste is, is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt daarom het beste gewoon gaan testen. Koop een aantal batterijen van verschillende merken en kom erachter welke voor jou het prettigst werken.

Tips voor het hoortoestel

Uiteraard zijn er ook tips voor het hoortoestel zelf en ook deze willen we graag met je delen.

Een groot vocht risico

Hoortoestellen houden niet van vocht, het is daarom belangrijk dat je hier goed mee omgaat. Als je door een enorme regenbui moet is het verstandiger om de hoortoestellen even uit te doen. Verder raden we je aan om de hoortoestellen nooit in de badkamer te leggen. In de badkamer wordt het namelijk vochtig en dit kan schade aan het hoortoestel geven.

Onderhoud van het hoortoestel

Het is belangrijk dat u het hoortoestel dagelijks goed onderhoud. Dit kan op verschillende manieren. Plaats het hoortoestel ‘s avonds, wanneer u gaat slapen, in een droogbox. Deze verwijdert al het vocht uit het hoortoestel. Door dit constant te doen is de kans met 50% verkleind dat je reparaties zal krijgen. Plaats het hoortoestel nooit in een magnetron of oven om deze te laten drogen!