4 handige haarstijl tips voor mannen

Haarstijl mannen

Elke man heeft een ander haartype. Elke haarsoort is uniek. Desondanks lopen de meeste mannen tegen dezelfde problemen aan als het gaat om hun haar. De meeste vragen gaan over kaalheid, haarproducten en hoe je het haar het beste verzorgd. Het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen als je op oude leeftijd nog van je haar wilt genieten. In dit artikel geven wij je daarom een paar handige haarstijl tips voor mannen. 

Föhn je haren

Föhnen is iets wat de meeste mannen niet genoeg doen. Wij raden ten sterkste aan dit wel te doen. Föhn je haar in de avond voordat je naar bed gaat. In de ochtend is het dan makkelijker om je haar in model te krijgen. Als je in de ochtend doucht, is het daarna snel droog met de föhn. Dit bespaart tijd en is ook nog eens goed voor je haar. Door je haar te föhnen krijgt het meer volume. Gebruik mousse om nog meer volume te creëren. Hierdoor compenseer je bijvoorbeeld inhammen. De föhn is eigenlijk onmisbaar in de routine voor het stylen van mannenhaar. 

Gebruik conditioner

De meeste mannen gebruiken wel shampoo, maar geen conditioner. Ook voor mannen is het belangrijk om dit soms te gebruiken. Conditioner is gezond voor het haar. Het verzorgt droog of beschadigd haar waardoor het weer een mooie glans krijgt. Ga op zoek naar een conditioner die bij je haar past en gebruik deze pas na de shampoo. Laat de conditioner een aantal minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit. Het fijne van conditioner is dat je direct resultaat ziet. Door dit consistent te gebruiken wordt je haar veel sterker. Zorg er echter wel voor dat je niet elke dag je haar wast met shampoo en conditioner. Ongeveer 3 keer per week is meer dan genoeg. Als je geen gel of wax gebruikt hoeft het zelfs minder vaak.

Pas op met te veel haarproducten

‘Less is more’ heb je vast wel eens vaker gehoord in verschillende situaties. Voor de verzorging van je haar geldt dit ook. Gebruik daarom niet te veel haarproducten. Probeer niet elke keer je haar vol te gooien met gel en haarspray. Overmatig gebruik van dit soort producten is slecht voor je haar en zorgt voor irritaties op de hoofdhuid. Door wat minder te gebruiken krijgt je haar een natuurlijke look. Dit vinden vrouwen ook veel leuker. Gebruik daarnaast ook niet te veel vette haarproducten. Ondanks dat je haar minder droog wordt, zorgt het ervoor dat je haren minder goed kunnen ademen. Zuurstof is belangrijk voor de groei en sterkte van je haren.