Dit zijn de kledingtrends van 2021

Kledingtrends 2021

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent ook dat er dit jaar allerlei nieuwe kledingtrends opkomen. Aan het einde van vorig jaar zijn er al een aantal nieuwe trends in aantocht gekomen. Mede door de fashion shows van allerlei bekende merken. De verwachting is dat deze trends leidend worden in het nieuwe jaar. In dit artikel vertel ik de verwachte kledingtrends van 2021 voor mannen en vrouwen.

Wijde jeans

Voor vrouwen is de kleding trend van 2021 wijde jeans. Tegenwoordig zien we deze broeken steeds vaker voorbij komen. De afgelopen jaren zijn er verschillende trends geweest omtrent jeans. Van regular fit jeans tot aan flared jeans, maar nu is het dus tijd voor de wijde jeans. Een groot voordeel van deze trend is dat het erg comfortabel zit. Een wijde broek zal je af en toe het gevoel geven alsof je een fijne jogging broek draagt. Je krijgt namelijk niet meer te maken met strakke broeken. 

Tweedelige pakken

Een andere trend voor vrouwen zijn tweedelige pakken. De afgelopen jaren zien we steeds meer vrouwen zulke pakken dragen. Het grote verschil met dit jaar is dat de pakken oversized zijn door de losse pantalons en oversized blazers. Er zijn allerlei verschillende modellen en kleuren. Van zwarte pakken tot aan fel roze pakken. De keuze in kleur is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. 

Lange heren jassen

Lange jassen zijn de modetrend voor heren in 2021. Afgelopen winter zagen we deze jassen steeds vaker en de verwachting is dat het deze winter nog populairder wordt. De jassen worden gekenmerkt aan een oversized fit met een lengte tot aan de knieën. In het begin zal dit zeker even wennen zijn, maar zo’n lange heren jas geeft een stoere en luxe look. Om te wennen aan deze trend is het mogelijk om in het begin voor een rustige kleur te kiezen, bijvoorbeeld grijs, donkerblauw of zwart. 

De seventies

De afgelopen jaren zijn er steeds trends teruggekomen vanuit het verleden. Deze zomer staat waarschijnlijk de jaren 70 centraal in de mode voor mannen. Van flared broeken tot aan bruine leren jacks. Alle kleding dat populair was in de jaren 70 wordt waarschijnlijk deze zomer weer gedragen. De verwachting is dat met name de kleuren zwart, bruin, donkergroen en donkerblauw gedragen gaan worden.