ZORGELOOS OP RONDREIS MET DEZE TIPS

rondreis zambia

Hoe gaaf is het om voor een maand weg te gaan naar Zambia? Voor een maand door Zambia reizen waar je verder niemand kent? Voor een maand verdwijnen van de bewoonde wereld? Voor een maand een rondreis maken door Zambia? 

Een rondreis Zambia maken staat voor veel mensen op de bucketlist. Maar voordat je zo’n rondreis gaat maken, zijn er wel een aantal zaken die je thuis geregeld wil hebben voordat je weggaat. Door deze dingen te regelen, kan je zorgeloos op reis en bespaar je ook geld voor als je terug komt. 

EEN FLINKE SPAARPOT

Het klinkt natuurlijk vanzelfsprekend dat je geld nodig hebt voor een rondreis. Echter vergissen veel mensen zich in hoeveel geld het eigenlijk kost. Tijdens zo’n rondreis ben je vaak onderweg, waardoor je vaak buiten de deur zult eten. Ook zal je dingen willen bezoeken wat ook geld kost. 

Naast de kosten voor de rondreis, moet je ook rekening houden met de kosten die thuis gewoon doorlopen als jij weg bent. Bijvoorbeeld je huur, telefoon abonnement en verzekeringen. Zorg ervoor dat je hiervoor genoeg geld overhoudt op je rekening zodat het gewoon afgeschreven kan worden. 

Daarnaast is het handig om een goede buffer te hebben voor als je terugkomt van de rondreis. Wanneer je dan terugkomt van de rondreis, ben je niet meteen blut. 

ABONNEMENTEN

Tijdens je rondreis heb je ook kosten lopen die thuis gewoon doorgaan. Zoals al eerder benoemd zijn dit bijvoorbeeld telefoon abonnementen, internet en verzekeringen. Nou zal je deze verzekeringen gewoon door laten lopen omdat je die in het buitenland ook nodig hebt, en ze niet per maand opgezegd kunnen worden. 

Maar hoeveel mensen hebben een Netflix, Videoland en Disney Plus account. Deze abonnementen kunnen wel per maand opgezegd worden. Op je rondreis zal je dit toch weinig gebruiken en is het misschien de moeite waard om het even op te zeggen voor een maand. Denk ook aan krant abonnementen. Hier heb je niks aan als je voor een maand weg bent. Deze dingen zijn makkelijk op te zeggen en het bespaart je een hoop geld. 

OPPAS VOOR JE HUIS

Als je voor een maand op reis gaat, is het niet zo’n fijn idee dat je huis voor een maand leeg staat. Sommige mensen vinden het fijn om andere mensen er tijdelijk in te laten wonen, maar veel zullen dit ook geen prettig idee vinden. Het handigste wat je kunt doen, is aan je buren of goede vrienden vragen of ze regelmatig bij jou naar binnen willen gaan. Vraag of ze even de planten water willen geven, de post willen opruimen en misschien een bezem erdoor heen willen halen. Zo wordt er goed voor je huis gezorgd zonder dat er mensen echt in leven.