Maaltijd vervangende shakes, werken die echt?

Veel mensen zetten nog altijd vraagtekens bij maaltijd vervangende shakes, en in veel gevallen is dit nog terecht ook. Veel van de shakes die je kant en klaar kunt kopen om direct te kunnen drinken bevatten nog wel eens regelmatig veel stoffen die niet geassocieerd worden met afvallen. Wel zullen deze dieet shakes aan calorieën een maaltijd kunnen vervangen, dus in dat doel zijn zij geheel geslaagd.

Wie echter naar het bredere plaatje gaat kijken, die kan zien dat maaltijd shakes over het algemeengebaseerd zijn op het idee om af te vallen en dat ze vaak als proteïne of eiwitshake verkocht worden. Het merendeel van de kant en klaren shakes (zowel drinkbaar als zelf mixen) bevat naar verhouding vrij weinig eiwitten en in plaats daarvan veel suikers. Weg is het effect van snel en gemakkelijk je maaltijd vervangen en op je gewicht letten.

Een goede maaltijd vervanger werkt echt, of het nu een shake is of een reep, deze bevatten veel eiwitten die je een vol gevoel geven, weinig suikers en weinig vetten. Je hebt genoeg voedingstoffen binnen gekregen om het tot de volgende maaltijd uit te kunnen houden, al kan dit aangevuld worden met tussendoortjes.

Wanneer je op een verantwoorde manier omgaat met maaltijd vervangers en vooral de juiste maaltijdvervangende shake kiest, dan zal je lichaam door het koolhydraatarm eten in ketose gaan. Dat wil zeggen dat je lichaam vet gaat verbranden. Let wel op, het is niet verstandig om weken aan een door te gaan met een maaltijdvervanger. Na verloop van tijd is je lichaam gewend geraakt aan het proces en zal de vetverbranding stoppen. Wissel in periodes je gebruik van afslankshakes af met een normaal (gezond) dieet. Door de afwisseling zullen de shakes blijven werken en val je snel en verantwoord af.

’s Avonds eten is dat wel zo slecht als wordt gezegd?

In de meeste gevallen dieet of geen dieet, zal je worden afgeraden om na 20:00 uur te eten, hier word je dik van en het is niet gezond om met een volle maag te gaan slapen. Toch zijn er tegenwerpingen op deze regel, want ook in je slaap verbrandt je calorieën en het zal echt niet allemaal meteen opgeslagen worden als vet. Toch kleeft er een waarheid aan, deze fabel is in het leven geroepen omdat veel van de mensen die laat op de avond nog eten gewoon teveel eten waardoor ze meer calorieën innemen dan ze verbruiken waardoor je inderdaad de kans hebt om aan te komen. Kwestie van logisch nadenken; heb jij net hard gesport? Dan kan je rustig een maaltijd eten nog, heb je gewoon trek? Neem dan iets kleins te eten (en loop nog even dat rondje met de hond).

Tijdens een dieet wordt er meestal gezegd dat je niet meer moet snacken of dat je je aan de tussendoortjes moet houden die voorgeschreven worden door het dieet. Toch hoeft dit niet in te houden dat je in de avonden niet kan snacken tijdens verantwoord afvallen. Wanneer het hele gezin op de bank zit om een film te kijken en er zakken chips op tafel komen? Dan is het een logisch gevolg dat jij ook wilt, snack dan echter gezond probeer je behoefte met groente te vervullen of met een eiwitrijk product; er zijn ook eiwit chips te verkrijgen bijvoorbeeld. Diëten hoeft niet te zeggen dat je helemaal geen lekkere dingen meer kunt eten! Je moet ze alleen aanpassen aan de eisen van je dieet
en oppassen met de hoeveelheden. Daarom raden wij aan om bij lekkere trek in het groenten vak van je koelkast te kijken, worteltjes of selderij knabbelt bijvoorbeeld erg lekker weg tijdens het kijken van een film! Laten we eerlijk zijn; het gaat toch om het idee iets te kunnen eten!