Kledingtrends voor vrouwen

Kledingtrends

Als moderne vrouw wil je natuurlijk bij de tijd blijven. Wees daarom bewust van de nieuwste trends en ontwikkelingen op modegebied. Daarom bespreken we in deze blog de kledingtrends voor vrouwen.

Details

We zien in de huidige modetrends dat er veel referenties zijn naar ambacht. Hierbij gaat het om kleding waarbij er veel aandacht is voor details. Street One kleding is een merk wat goed gebruik maakt van details. Street One is een damesmode merk voor de modebewuste vrouw die van een casual en chique look houdt. De grote modetrends leggen vooral de nadruk op ruches en doorzichtige tulu’s. Een ruche is een sterk gerimpelde versiering wat zorgt voor de perfecte versiering van een zakelijke blouse. Ook zien we dat er steeds meer pastelkleuren gedragen worden. Draag pastel kleurige jurkjes voor een ultieme zomer outfit.

Loungewear

Door de Corona epidemie waren we gedwongen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit valt ook terug te zien in de kledingtrends. Vooral luxe loungewear is erg populair geworden. Bij loungewear worden elementen van sportkleding gecombineerd met zachte stoffen wat zorgt voor een fijne pasvorm. Dit is dus ideaal om comfortabel thuis te dragen. Loungewear staat dus voor meer comfort in en rondom huis. 

Trenchcoats

Een trenchcoat is een regenjas gemaakt uit gabardine, leer of popeline. Het uiterlijk dankt de jas aan zijn militaire oorsprong. De trenchcoat is een echte klassieker geworden voor de lente en de winter. Een trenchcoat is een tijdloze jas wat thuishoort in je kledingkast.

Pakken voor vrouwen

We zien steeds vaker dat vrouwen pakken dragen. Tegenwoordig zijn er veel pakken voor vrouwen beschikbaar met een moderne look. Een mooi dames pak zorgt voor een boost in je zelfvertrouwen. Dames pakken zijn in verschillende kleuren te dragen. Vooral pastelkleuren zijn nu helemaal in. 

Hotpants

Hotpants zijn zeer korte, nauw aansluitende en soms ietwat opgesneden broeken voor vrouwen. De hotpants zijn weer terug van weggeweest. Maar nu wel in andere stoffen dan eerst. Veel van de hotpants die nu worden gedragen zijn gemaakt uit tricot. Tricot is een stof van fijn breiwerk dat van zowel wol, katoen, nylon of rayon gemaakt wordt. 

De seventies

Wat erg opviel aan de runways zijn de opvallende kragen, suède, nepbont oftewel bijna alles wat in de jaren zeventig hip was. De seventies was het geboortejaar van veel trends die we nog tot op heden dragen. Lichte spijkerbroeken met wijd uitlopende pijpen, opvallende bousons en jurken komen weer terug in het straatbeeld. Waar het in de seventies nog ging om de hippie cultuur wordt er nu gekozen voor een chique en vrouwelijke uitstraling. 

Dit waren de kledingtrends waar jij als vrouw rekening mee moet houden. Wanneer je een eigen stijl hebt, raden we aan om je lekker daarbij te houden.