6 Tips om jouw carrière een boost te geven

carrière

Wil je groeien in je bedrijf of ben je net gestart en je hebt een paar tips nodig om je carrière een boost te geven. Hier geven we je 6 tips om jou goed op weg te helpen met het bouwen van jouw carrière.

1. Zet doelen die je wilt bereiken in jouw carrière

Als je het gevoel hebt dat je carrière nergens naar toe gaat. of niet weet wat je op je pat te verwachten krijgt. Dan geef ik je de tip doelen te zetten in je carrière. Dat geeft je iets om naar te werken en als je eenmaal die doelen bereikt dan voelt het goed en dat je lekker bezig bent je carrière te verbeteren. Bijvoorbeeld dat je een bepaalde functie wilt behalen aan het eind van het jaar. Of je de best van jouw vak wilt worden in je afdeling. Dat geeft je bakken met motivatie om je zelf te blijven pushen de beste te worden en je carrière een boost te geven.

2. Doe wat je zelf wilt doen met jouw carrière

Als je voelt dat je zelf geen grip over je carrière hebt moet je die direct terug pakken. Luister niet naar anderen en doe wat goed is voor je eigen carrière. Als je altijd naar andere luistert dan sturen ze je de kant op zodat zij beter kunnen worden en hun carrière beter gaat lopen. Hoe gezellig het ook is jij moet naar huis gaan en het gevoel hebben dat je wat goeds aan het doen bent. Waar je zelf de controle over hebt en het gevoel hebt dat je kan groeien. Want niemand die veel geld verdient heeft zijn Carrière opzij gezet zodat die van iemand anders erlangs schiet naar de top.

3. Netwerk bouwen voor jouw carrière 

Netwerken is heel belangrijk in het bouwen van je carrière. In deze tijd gaat het erom over wie je kent. Dat je bijvoorbeeld te horen krijgt over een nieuwe job, bedrijven en je eigen markt waarden. Dat gaat er voor zorgen dat je gevraagd word voor nieuwe functies omdat mensen horen dat je een nieuwe stap wilt zetten in je carrière. Ga een keer met een paar andere collega’s lunchen om je netwerk uit berijden. Of ga naar buitenwerkse evenement om daar mensen te leren kennen die allemaal in hetzelfde vak zitten. Zo horen mensen meer over jou en zijn meer mensen die jou kennen en misschien zelfs een nieuwe en/of beter baan aan bieden.

4. Opleidingen om jouw carrière te boosten

Als je denkt dat je carrière vast zit door dat je geen nieuwe kansen ziet waar je in kunt groeien. Doe dat een extra opleiding erbij of ga een online cursus volgen om je zelf hoger verbeteren in je vak. En uniek te worden.

Door uniek te worden dat je meerdere skills kan dan andere mensen wordt je vanzelf heel interessant en wordt je gevraagd om meer en andere dingen te doen. Je krijgt dan meer waarden voor een bedrijf en die willen jouw graag houden. Je salaris gaat dan omhoog en je krijgt meer job offers. Mensen beginnen je meer te kennen omdat je zoveel kunt. En misschien kan je wel manager worden van jouw afdeling. Blijf vooral niet stoppen met leren en jezelf te ontwikkelen.

5. Lees boeken en kijk naar films die je motiveren om jouw carrière te boosten

Als je niet weet wat je wilt doen. Laat je dan inspireren en motiveren door boeken of films. Dit kan je helpen met het motiveren om weer volop voor je carrière te gaan. Ga naar de bieb en zoek een paar boeken uit. of ga even op het internet en zoek een paar goede films uit die er voor zorgen dat je meer gemotiveerd naar werk toe gaat.

6. Vraag om hulp bij een carrière coach

Vaak als je het echt niet weet wat je volgende stap zou moeten zijn in je carrière dan raden we je heel erg aan naar een carrière coach te gaan. Zij zullen je fulltime begeleiden en denken met jou na over wat je wilt gaan doen met jouw carrière. Ze geven de beste tips en denken na over wat jij wilt. Het kost wel geld dus denk er goed over na of je niet eerst zelf erachter kunt komen wat je wilt gaan doen. Maar als je echt niets weet te vinden dan zou ik ook naar een carrière coach toe gaan.

Veel succes met het boosten van jouw carrière!