Jezelf uitdagen doe je zo

obstacle running

Het is ontzettend belangrijk om jezelf uit te blijven dagen. Hier zijn diverse redenen voor. Voel jij je de laatste tijd een beetje lusteloos en ingedut? Dan wordt het eens tijd om jezelf flink uit te dagen.

Obstacle training

Een geweldige manier om jezelf uit te dagen is om keer deel te nemen aan obstacle running. Met een obstacle run training train je alle spiergroepen in je lichaam. Denk bij een obstacle training aan touwklimmen, monkeybars, tijgeren, muurklimmen en agility training. Dit is een combinatie van hardlopen met diverse hindernissen onderweg. Hiermee train je niet alleen je fysiek maar ook je mentale gesteldheid. Het is een zeer zware sport waarbij jij je lichaam volledig uitdaagt, je leert je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen. 

Plezier

Uitdagingen zorgen voor een bron van plezier, blijdschap en voldoening. Let wel op dat balans hier erg belangrijk in is. Wanneer jij jezelf teveel uitdaagt kan dit tegenovergestelde effect veroorzaken. Wanneer dit het geval is ben je sneller geneigd om op te geven waardoor je een waardeloos gevoel krijgt. Probeer het dus op een juiste manier te doseren zodat de uitdaging je een een gevoel geeft waar je juist energie van krijgt. 

Het overwinnen van uitdagingen en obstakels geeft een gevoel van kalmte geluk en zorgt op zijn beurt weer voor een diepere concentratie. 

Persoonlijke groei

Door uitdagingen op te zoeken en af en toe te falen ervaar je persoonlijke groei. Er is nog nooit iemand gegroeid naar de top van alleen maar successen. Af en toe falen is dus zeker niet erg en behoort bij succes. Wanneer je uiteindelijk de uitdaging weet te overwinnen door niet op te geven, neemt je zelfvertrouwen toe. Verder groeien je vaardigheden ook steeds omdat je steeds op het randje van kunnen werkt. Je traint als het ware je vaardigheden waardoor ze in de toekomst gemakkelijker zijn.

Comfortzone

Wij raden aan om elke dag je comfortzone uit te treden. Hierdoor worden zaken die te ingewikkeld of te spannend vindt gemakkelijker. Uiteindelijk voel jij je door telkens uit de comfortzone te treden veel vrijer in het leven. Voorbeelden van uit je comfortzone treden zijn spreken in het openbaar. Veel mensen vinden dit erg spannend, maar dit is een skill wat goed te trainen is. Wanneer je vaker in het openbaar spreekt wordt het steeds gemakkelijk en ook steeds leuker. 

Dus treed je comfortzone uit en doe eens een obstacle run en train het spreken in het openbaar. We wensen je heel veel succes.