4 manieren om je mindset te veranderen

Mindset veranderen

Als we het hebben over mindset, dan bedoelen we de manier van denken of de mentale houding die een persoon aanneemt. Deze mindset bepaalt de acties die je wel en niet onderneemt. Deze acties leiden uiteindelijk tot de resultaten die bepalen hoe je toekomstige leven eruit ziet. De juiste mindset is cruciaal om een succesvol en gelukkig leven te leiden. Het veranderen van je mindset is daarom een belangrijke stap in je persoonlijke ontwikkeling. Dit is nodig om te groeien als mens. Maar hoe verander je nou je mindset? In dit artikel zetten wij een aantal manieren voor je op een rijtje om dit te realiseren. 

 

Consumeer positieve media

Je mindset ontwikkel je net als de taal die je spreekt. Misschien vind je dit een rare vergelijking, maar het is wel waar. Je bent opgegroeid met de taal of er veel mee in aanraking geweest. Hierdoor spreek je niet opeens van de één op de andere dag een nieuwe taal. Dit klinkt logisch, maar zo werkt het ook met je mindset. Onze manier van denken ontstaat door onze omgeving waarmee we vaak in contact staan en actief mee bezig zijn. Eén van die omgevingsaspecten is de media die je consumeert. Elke keer wanneer je iets ziet, leest of hoort, maakt dit een bepaalde indruk op je. Het is dus belangrijk om de juiste media te consumeren. Ga op zoek naar positieve informatie die impact hebben op je leven. Consumeer consistent dit soort informatie om je mindset te veranderen. 

 

Omring jezelf met de juiste mensen

Wij mensen zijn sociale wezens. We vinden het belangrijk om ‘leuk’ gevonden te worden door andere om erbij te horen. Wat anderen van ons denken vinden we stiekem toch belangrijker dan we soms toegeven. Dit zorgt ervoor dat we ons snel aanpassen binnen sociale groepen. Let maar eens op de trekjes die je overneemt van andere als je veel tijd met ze doorbrengt. Je gaat je onbewust aanpassen aan de mensen in je directe omgeving. Omring jezelf daarom zo veel mogelijk met de juiste mensen. Kies de mensen die de juiste mindset al hebben of er actief mee bezig zijn. Hierdoor neem je dit sneller over. 

 

Wees dankbaar

Dankbaarheid is misschien wel het belangrijkste om een gelukkig leven te leiden. Vaak zijn we gefocust op de negatieve dingen van ons leven, terwijl er ook veel dingen wel goed gaan. Dit is nou eenmaal hoe ons brein werkt. Dit kan je echter veranderen door een paar simpele oefeningen per dag. Sta elke ochtend en avond een moment stil bij iets waar je dankbaar voor bent. Zo begin je de dag positief en vergeet je sneller de negatieve aspecten. Op deze manier ga je de kleine dingetjes meer waarderen en ga je beter om met negatieve gebeurtenissen. Uit onderzoek is gebleken dat dit beter werkt dan antidepressiva.